BESTYRELSE OG STIFTERE

Lene Rachel Andersen

Formand

Lene er civiløkonom, HA, og studerede teologi 1993-97. Fra 1993-2001 skrev hun underholdning og satire for Danmarks Radio og andre danske medier. Desuden tog hun til USA for at blive klogere på tv-produktion; hun rejste derover som dansker og kom hjem som europæer.

Siden 2005 har Lene arbejdet som uafhængig forsker og fremtidsforsker, forfatter, filosof og forlægger. Lene har modtaget Ebbe Kløvedal-Reichs Demokratistafet (2007) og Døssingprisen (2012) for sine bøger. Blandt hendes titler er fembindsværket Baade-Og (skrevet under pseudonymet Jesper Knallhatt), Demokratihåndbog og Globalt gearskift. Hendes to seneste bøger er Testosteroned Child. Sad. (2017) og The Nordic Secret (2017), sidstnævnte sammen med Tomas Björkman.

Jens Nedergaard

Næstformand

 

Mette Hvid Brockmann

Kasserer

Mette er uddannet cand.scient.adm i offentlig driftsøkonomi fra RUC med speciale i kulturøkonomi og har arbejdet i 15 år som teaterproducent og -direktør. Hun har siden specialiseret sig at facilitere højt specialiserede multifaglige teams i bæredygtig fremtidsskabelse. Arbejder bl.a. med FN’s verdensmål og bæredygtig samfundsudvikling, senest i handletanken Chora Connection.

Tobias Lau

Tobias er etnolog og serie-iværksætter. Bl.a. er han medstifter af Beyond Coffee, som indsamler kaffegrums og forvandler det til spisesvampe, og han har desuden grundlagt konsulentbureauet Social Action, som arbejder med adfærdsforandring. Desuden har han skrevet bogen Affald og fantasi.

Jakob Nybo

Jakob er uddannet engelsksproget cand.merc. i ‘Innovation & Business Development’ fra CBS samt officer fra Frederiksberg Slot med tjeneste ved Den kongelige Livgarde og udsendt på hold 1 til Kosovo, hvor han virkede som efterretningsofficer. Han elsker frivilige fælleskaber, som han altid har dyrket og får til at vokse ved bl.a. klarere strategi, tydeligere kommunikation og øget deltagerinvolvering. Jakob sidder i Hørsholm kommunalbestyrelse og er medforfatter til bogen Den Succesfulde Stab.

Fremvirkes stiftere

Ud over de fem bestyrelsesmedlemmer, deltog følgende i udviklingen og stiftelsen af Fremvirke (alfabetisk ifølge efternavn):

Carsten Colling

Carsten Colling

Carsten er uddannet lærer men lever af at skrive underholdning og satire til dansk tv.

Birgitte Escherich

Birgitte Escherich

Birgitte Escherich er fødevareideolog og -aktivist med både teoretisk og praktisk speciale i bæredygtige fødeværdikæder.

Kim Escherich

Kim Escherich

Cand.polit., diplomuddannelse i strategisk innovationstænking og arbejder til daglig som executive innovation architect hos IBM. Hans arbejdsområder er teknologidreven innovation, digitalisering og nye teknologiområder.

Bo Heimann

Bo Heimann

Tænker, forfatter, underviser og facilitator; kombinerer psykologi, filosofi, kunst, tibetansk buddhisme og systemisk perspektiv på tilværelsen.

Teddy Hebo Larsen

Teddy Hebo Larsen

Teddy er uddannet dyrlæge og har arbejdet i mange år for medicinalvarefirmaet Eli Lilly. Desuden er han certificeret inden for Spiral Dynamics.

Nicolai Moltke-Leth

Nicolai Moltke-Leth

Nicolai er social entreprenør, fhv. elitesoldat og har startet og driver ungdomsskolen True North.

Denis Rivin

Denis Rivin

Denis Rivin har en baggrund i kunsthistorie og kulturelt iværksætteri. Arbejder nu som formidler og foredragsholder med fokus på kritisk optimisme og ‘power of contemporary consensus’.

Mette Sillesen

Mette Sillesen

Mette er uddannet cand.soc. fra Copenhagen Business School og arbejder som fremtidsforsker.

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg

Pernille rådgiver virksomheder og offentlige institutioner i dataetik, desuden underviser hun teenagere i digitalt selvforsvar.

Jens Østergaard

Jens Østergaard

Tidl. premierløjtnant i Flyvevåbnet i Aalborg og licentiat fra handelshøjskolen i St. Gallen, Schweiz.