På grund af for få tilmeldte, har vi besluttet ikke at gennemføre arrangementet.

Det har vi så lavet en video om:

Fremvirkes Forsamlingshus

Hvad er danskhed?

Tirsdag den 5. marts kl. 18:30-21:00 i Vartov, Farvergade 27, København – lige ved Rådhuspladsen – dørene åbnes kl. 18:00.

Der tales om danskhed her, der og alle vegne. Men hvor kommer den fra? Hvad består den af? Hvor er det egentlig, at man finder den? Lider den, eller lider den blot af storhedsvanvid og mindreværdskomplekser?

Kom i Fremvirkes Forsamlingshus og sæt ord på sagen. Til at sparke samtalen i gang har vi besøg af:

  • Kenneth Kristensen Bernth, Dansk Folkeparti
  • Teddy Nalugo, børnehaveklasseleder i København
  • Uffe Elbæk, Alternativet
  • Mikael Jalving, historiker og forfatter

Desuden kan du møde historikeren Mikael Jalving, der ved, hvornår nationalismen og danskheden opstod.

Aftenens program er lagt i hænderne på Fremvirkes uforlignelige værtspar, Frøken Andersen og Hr Escherich; et dansk makkerskab undfanget i vejkrydset mellem Bakkens Hvile, Langeliniepavillonen og Silicon Valley.

Ved flyglet Alex Bach Andersen.

I løbet af aftenen skal vi ikke blot føle os umanerligt danske, rørstrømske og ambivalente, der vil også være satirisk fællessang og den store Fremvirke-konkurrence, hvor man kan vinde et Dannebrogsflag.

Køb billet: medlemmer 100,- alle andre 120,- dertil kommer Billetto’s gebyr

Teenagere kommer gratis ind.

Inkluderet i prisen er dansk termokaffe, Danish Butter Cookies og vores uforlignelige, meget danske Fremvirke-Spritzers.

Aftenens gæster

Kenneth Kristensen Berth har været medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2011 og er EU-ordfører. Cand.mag. i historie og samfundsfag fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet fra 2002. Politisk assistent hos Dansk Folkeparti fra 2002-2003, hvor efter han i 2003 blev specialkonsulent i Dansk Folkepartis pressetjeneste.

Teddy Nalugo Kaneene er 35 år, født i Uganda og flyttede til Danmark i en alder af 7 år. Hun voksede op på Amager, uddannede sig til pædagog og arbejder i dag som børnehaveklasseleder på Grøndalsvænget skole NV. Aktiv medlem af B.U.N.D.A – (Busoga Uganda Nordic development Association).

Uffe Elbæk, politisk leder af Alternativet og uddannet som socialpædagog.

Uffe om Uffe: “…hvis jeg skulle skrive en jobtitel på mit ikke eksisterende visit-kort, skulle det være “senior troublemaker and solutionfinder”. For det er sådan jeg har det, det er sådan mit arbejde ser ud og det er sådan jeg er bedst. Så ved I det.”

Mikael Jalving er historiker og forfatter til flere bøger samt kommentator ved Jyllands-Posten.

Alex Bach Andersen er musiker, dirigent og holist! Og elsker al musik fra 1500-tallet til i dag. Det store forbillede er J.S. Bach! Han underviser på Helsingør Musikskole og dirigerer et harmoniorkester.

Lokale venligst stillet til rådighed af: