Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fremvirkes Akademi – Circles of belonging

2019-11-12 @ 17:00 - 20:00 CET

Hvor er tilknytningen så stærk, at vi vælger at gøre en forskel?

Introduktion til forestillede fællesskaber og nationalismebegrebet i et nyt lys.

Det er ikke så vanskeligt at føle et ansvar over for sine venner og familie, men hele planeten? Eller et helt kontinent? Kan man det? Kan man føle sig så meget hjemme i menneskeheden som helhed, at man føler sig forbundet med 7-8 milliarder mennesker? Kan man også føle sig forbundet med alle dem, der kom før os, og dem, der ikke er født endnu?

Og hvis man virkelig føler sig forbundet med alle disse mennesker, kan man så stadig tage ansvar i det nære? Kan man både være en god søster, ven, kollega, dansker, europæer og verdensborger? Og kunne man måske endda være en god svensker, jyde og egypter samtidig? Hvor mange ægte identiteter kan man have på en gang?

Hvordan kan det egentlig være, at nogle har så stærke følelser over for et land? Er mennesket en geografi-afhængig art, eller er der noget andet på spil?

I bogen The Nordic Secret – A European story of beauty and freedom redefinerer Lene Andersen og Tomas Björkman begreberne nationalisme og patriotisme, og de introducerer begrebet national chauvinisme. Vi går alle begreberne efter i sømmene.

Når du har tilmeldt dig, får du tilsendt et kapitel fra bogen, som vi bl.a. kommer til at diskutere udfra.

 

Fremvirkes Akademi

Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan den påvirker vores hverdag og verden som helhed.

I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.

Der er syv emner med en aften til hvert i vores akademi i efteråret 2019:

Onsdag den 8. januar 2020 har alle, som har deltaget i minimum tre af de 7 gange i akademiet, muligheden for selv at holde et oplæg og bruge deres nye viden.

Hvis du deltog i et af de tidligere akademier og har lyst at holde dit oplæg i januar, er det også en mulighed.

Pris

Det koster 350 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 500 kr. pr. gang for ikke-medlemmer.

Der er plads til maks. 14 personer hver gang. Tilmelding sker her:

Tilmelding medlemspris: kr. 350,00

Tilmelding ikke-medlemspris: kr. 500,00 

Tilmelding alle 8 gange, medlemspris: kr. 1.500,00 (inkl. en bid mad den sidste gang)

Tilmelding alle 8 gange, ikke-medlemspris: kr. 2.000,00 (inkl. en bid mad den sidste gang)

 

Detaljer

Dato:
2019-11-12
Tidspunkt:
17:00 - 20:00 CET
Begivenhed Kategori:

Sted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København S, 2300 Danmark

Arrangør

Fremvirke