Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hvilken fremtid vil vi gerne have?

2018-09-03 @ 17:30 - 20:30 CEST

 

Kom og bliv hørt!

Bedre familieliv? Rent miljø? Sjovere arbejde? Verdensfred? Meningsfulde fællesskaber? Overholdelse af menneskerettighederne kloden rundt?

Hvordan ser din ønskeliste ud, hvad kan vi skabe, og hvordan kan vi gribe det an?

– Teenagere kommer gratis ind.

 

Den verden, vi kender

Vi er vant til industrisamfundet, dets institutioner, demokratiet og fast arbejde efter endt uddannelse. Vi er vant til, at der er sygesikring, a-kasser, nationalstater og politiske partier. Vi er vant til at have menneskerettigheder, et privatliv og friheden til at kvaje os uden at være under konstant videoovervågning.

Vi er også vant til, at Vesten er resten af verden økonomisk overlegen, at klimaet er nogenlunde, som det har været i 10.000 år, og at mennesket er det mest intelligente fænomen på planeten.

Det kan alt sammen ændre sig. Vi står over for forandringer, som er endnu større end overgangen fra feudale landbrugssamfund til demokratiske, industrialiserede nationalstater.

Når tingene er i opbrud, giver det mulighed for at skabe noget nyt og vælge, hvordan vi vil have det i stedet for.

 

En anderledes aften

Vi tegner det store billede og sætter ord på, hvad der konkret er ved at forandre sig. Og så drømmer vi stort og konkret.

Derfor håber vi, at teenagere og deres forældre (eller bedsteforældre?) har lyst til at at være med.

Vi lover, at det ikke bliver et almindeligt debatarrangement.

 

Aftenens igangsættere


Algoritmerne tager magten – og du finder dig i det

Klavs Birkholm, direktør for tænketanken TeknoEtik.

Adjungeret lektor på Aalborg Universitet, hvor han fra 2012 var med til at opbygge det nye studium teknoantropologi. Medlem af Det Etiske Råd 2003-11. Tidligere mangeårig programvært ved DR P1. Birkholms seneste bog er Efter Mennesket: På vej mod homo artefakt (2015). – Internet: KlavsBirkholm.dk og TeknoEtik.Org


Kæmp for kloden – gode intentioner er ikke nok…

Claus Strue Frederiksen mag.art. og ph.d. i filosofi 

Claus har forsket og undervist i virksomheders sociale ansvar og politisk filosofi siden 2008. Claus er aktuel med bogen Kæmp for Kloden, der netop er udkommet ved Gyldendal, hvori han sammen med Vincent Hendricks præsenterer et nyt ansvarlighedsbegreb, der opfordrer erhvervslivet, politikere og forskningssamfundet til at gå sammen i et fælles arbejde for at løse kloden alvorlige problemer.


Hvor stort er det muligt at tænke i dansk politik?

Rasmus Nordqvist, Medlem af Folketinget, Alternativet

Rasmus er en af hovedkræfterne i Alternativet, der netop har sat Uffe Elbæk i spil som statsministerkandidat. I den forbindelse har partiet lanceret et nyt regeringsprogram, som bl.a. indeholder et radikalt nyt bud på en ministerie-liste. Hvor får Alternativet modet fra til igen og igen at gå op imod forventningerne, hvor får de energien fra, og tror han selv det nytter noget?


Behøver du arbejde og tænke i fremtiden?

Kim Escherich, til dagligt innovation architecht hos IBM

Fremtidens teknologier åbner helt nye muligheder for sjove og meningsfulde liv, når vi ikke behøver gøre alt det, som er kedeligt og rutinepræget.

Kim har fingeren på den teknologiske puls og kigger i krystalkuglen.


Aftenens vært, som udfordrer panelet og giver ordet til dig

Lene Andersen, satiriker, systemtænker og filosof 

Lene guider os igennem aftenen og sørger for, at alle bliver hørt. Det er din fremtid, det handler om, og eksperten i dit liv er dig!

 


 

Tilmelding er i overvejende grad nødvendigt

Det vil være en virkelig stor hjælp, hvis du tilmelder dig og betaler i forvejen, ikke mindst af hensyn til snacks og kaffe:

Medlemspris: 90,- kr. via PayPal

Ikke-medlemmer: 120,- kr. via PayPal

Pris i døren hhv. 120,- kr. og 150,- kr.

Teenagere kommer gratis ind, men hvis I kommer flere teenagere end voksne, må I rigtig gerne sende antallet i en mail, så vi har snacks og drikkevarer nok: info@fremvirke.dk

 

Velkommen i Fremvirkes Forsamlingshus

I Fremvirkes Forsamlingshus tager vi tunge emner op på en let måde. Alle kan være med, vi kombinerer debat og kultur, og der er også altid lidt til den søde tand.

Vi danner fremtiden sammen.


Arrangeret i samarbejde med:

 

Top foto: Daniel Cheung

Detaljer

Dato:
2018-09-03
Tidspunkt:
17:30 - 20:30 CEST
Begivenhed Kategori:

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463
+ Google Maps