Vælg Side
Introduktion til kulturelle koder samt Lene Andersens kulturdomænemodel.
Siden vi levede i jægersamerflokke med max. 200 personer, er vores samfund vokset. For at kunne håndtere det, har vores kulturer udviklet sig, det samme har vores kommunikationsteknologi, og vores magtstrukturer.
Hvad sker der med vores samfund, når migrationen øges, og internettet binder os sammen globalt? Hvordan skaber vi en kultur, der kan håndtere, at 9 milliarder mennesker skal kunne få det til at fungere sammen på en klode med begrænset plads? Er der et clash mellem kristendom og islam, eller blev det overstået for 500 år siden, og ligger konflikten i virkeligheden et andet sted?
Inden vi mødes, får du tilsend ca. 20 siders tekst, som danner grundlaget for undervisningen og vores diskussion.
Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan det påvirker vores hverdag og verden som helhed.
I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.
Der er fem emner med en aften til hvert i vores akademi i sensommeren 2018:
Efter de fem første gange får du mulighed sætte din egen erfaring, viden og faglighed ind i et større perspektiv: vi runder simpelthen af med at alle får mulighed for at holde et oplæg. Det er søndag den 30. september kl. 10:00-16:00 (inkl. frokost), og for at deltage her, skal du have været med til minimum tre af de andre gange.
Vi er stadig i gang med at udvikle akademiet, og derfor koster det kun 100 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 200 kr. pr. gang for ikke-medlemmer, det sidste arrangement koster 300 for medlemmer, 500 for ikke-medlemmer.
Der er plads til max. 20 personer hver gang, tilmelding sker her:
Tilmelding medlemspris: kr. 100,00 – betaling via PayPal
Tilmelding ikke-medlem: kr. 200,00 – betaling via PayPal
Tilmelding alle 6 gange, medlemspris: kr. 700,00 (inkl. frokost den sidste gang) – betaling via PayPal
Tilmelding alle 6 gange, ikke-medlem: kr. 1.400 (inkl. frokost den sidste gang) – betaling via PayPal
Lokale venligst stillet til rådighed af: