Vælg Side
Introduktion til udviklingspsykologi.
Jo bedre vi forstår os selv og vores medmennesker, desto lettere er det at forklare de store træk i udviklingen. Hvorfor handler individer, som de gør? Hvad kan det enkelte menneske overskue, hvornår føler vi os trygge, og hvornår bliver vi overvældede og utrygge af det, der sker omkring os? Hvorfor giver nogle chefer os stress, hvorfor kan andre finde ud af at lede og fordele arbejdet, så alle er glade og trives?
Der findes flere modeller, som beskriver vores følelsesmæssige udvikling og dannelsen af vores karakter gennem livet. Den model, vi arbejder mest ud fra i Fremvirke, er udviklet af Robert Kegan, der er professor på Harvard Graduate School of Education.
Kegan’s model har fem faser:
Vi gennemgår modellen og arbejder med den som analyseværktøj, vi kommer også til at relatere modellen til egne erfaringer, men der bliver ikke tale om terapi. Målet er, at alle deltagere får bedre mulighed for at forstå sig selv, andre mennesker og vores samfund som helhed, samt nogle af de politiske konflikter, som slet ikke handler om politik.
Der er plads til 14 personer på holdet, tilmelding nedenfor.
Når du har tilmeldt dig, sender vi den tekstsamling, som vi kommer til at diskutere udfra.
Du kan tyvstarte læsningen her:
https://hbswk.hbs.edu/item/are-you-a-level-six-leader
http://blog.perspectus.se/?p=54 – læs også pdf-filen der linkes til her: http://media.perspectus.se/2010/03/5-niv%C3%A5er-i-politisk-kompetens1.pdf
Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan det påvirker vores hverdag og verden som helhed.
I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.
Der er syv emner med en aften til hvert i vores akademi i foråret 2019:
Onsdag den 24. april har alle, som har deltaget i minimum tre af de 7 gange i akademiet, muligheden for selv at holde et oplæg og bruge deres nye viden.
Hvis du deltog i et af de tidligere akademier og har lyst at holde dit oplæg i april, er det også en mulighed.
Det koster 350 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 500 kr. pr. gang for ikke-medlemmer.
Der er plads til max. 14 personer hver gang, tilmelding sker her:
Tilmelding medlemspris: kr. 350,00
Tilmelding ikke-medlem: kr. 500,00
Tilmelding alle 8 gange, medlemspris: kr. 1.500,00 (inkl. en bid mad den sidste gang)
Tilmelding alle 8 gange, ikke-medlem: kr. 2.000 (inkl. en bid mad den sidste gang)