Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fremvirkes Akademi – Systemtænkning

2019-01-07 @ 17:00 - 20:00 CET

Hvordan kan man overskue verden i al dens kompleksitet?

Introduktion til systemtænkning.

Når udviklingen går så hurtigt, som den gør, og når den samtidig er global, er man nødt til at forstå verden som dynamiske systemer inden i dynamiske systemer. Man er nødt til at forstå verden fra systemperspektiv.

Byer, øko-systemer, økonomier, lande, kloden som helhed, foreninger, individer, cellerne i vores krop og meget andet er systemer, men hvad vil det sige at være et system? Hvordan interagerer de, og hvad vil det sige, at systemer bliver mere komplekse?

Kan man overhovedet tale om et system som en “ting”, er det ikke en process? Hvordan overskuer man verden, hvis den ikke engang er “ting inden i ting” men “processer inden i processer”?

Forstår man først verden som processer inden i processer og ser verden i systemperspektiv, bliver det muligt at arbejde med fx cirkulær økonomi som en af løsningerne på både ressource- og klimaproblemer. Det bliver muligt at udvikle helt nye typer løsninger, både teknologisk, kulturelt og politisk.

Vi ser på verden i dens komplekse helhed og giver dig en række værktøjer til at se på omgivelserne på en helt ny måde.

Deltagerne forventes at have læst følgende artikler:

https://medium.com/disruptive-design/tools-for-systems-thinkers-the-6-fundamental-concepts-of-systems-thinking-379cdac3dc6a

http://professionsviden.dk/sociologi_professionsviden/luhmanns_systemteori

 

Fremvirkes Akademi

Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan det påvirker vores hverdag og verden som helhed.

I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.

Der er fem emner med en aften til hvert i vores akademi i vinteren 2018/19:

Efter de fem første gange får du mulighed for at sætte din egen erfaring, viden og faglighed ind i et større perspektiv: vi runder simpelthen af med at alle får mulighed for at holde et oplæg. Det er søndag den 27. januar kl. 10:00-16:00 (inkl. frokost), og for at deltage her, skal du have været med til minimum tre af de andre gange.

 

Pris

Det koster 350 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 500 kr. pr. gang for ikke-medlemmer.

Der er plads til max. 16 personer hver gang, tilmelding sker her:

Tilmelding medlemspris: kr. 350,00 – betaling via PayPal

Tilmelding ikke-medlem: kr. 500,00 – betaling via PayPal

Tilmelding alle 6 gange, medlemspris: kr. 1.200,00 (inkl. frokost den sidste gang) – betaling via PayPal

Tilmelding alle 6 gange, ikke-medlem: kr. 1.500 (inkl. frokost den sidste gang) – betaling via PayPal

Lokale venligst stillet til rådighed af:

 

Detaljer

Dato:
2019-01-07
Tidspunkt:
17:00 - 20:00 CET
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Fremvirke

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463
+ Google Maps