Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fremvirkes Akademi – Pædagogisk Filosofi

2019-11-25 @ 17:00 - 20:00 CET

Fra Grundtvig til politisk empowerment og aktivisme

Hvordan får mennesker magt over deres eget liv i det samfund, de lever i, og hvordan bliver de myndige borgere, der kan tage ansvar for samfundet?

Grundtvig var en af de første i verden, der udforskede spørgsmålet, og hans svar var: folkehøjskoler! Almuen skulle på folkehøjskole, så de kunne blive myndige borgere.

I dag står vi over for store samfundsforandringer, og vi er alle i fare for at blive en ny, digital almue. Hvordan fungerer den empowerment, der skal til, for at vi kan blive aktive og myndige borgere – også i fremtiden?

Der er tre store pædagogiske filosoffer, som alle har svar på dette: Grundtvig, Dewey og Freire. Kom og hør, hvad de har at byde på, og hvordan vi bliver myndige borgere i vores tid.

 

Fremvirkes Akademi

Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan den påvirker vores hverdag og verden som helhed.

I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.

Der er syv emner med en aften til hvert i vores akademi i efteråret 2019:

Onsdag den 8. januar 2020 har alle, som har deltaget i minimum tre af de 7 gange i akademiet, muligheden for selv at holde et oplæg og bruge deres nye viden.

Hvis du deltog i et af de tidligere akademier og har lyst at holde dit oplæg i januar, er det også en mulighed.

Pris

Det koster 350 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 500 kr. pr. gang for ikke-medlemmer.

Der er plads til maks. 14 personer hver gang. Tilmelding sker her:

Tilmelding medlemspris: kr. 350,00

Tilmelding ikke-medlemspris: kr. 500,00 

Tilmelding alle 8 gange, medlemspris: kr. 1.500,00 (inkl. en bid mad den sidste gang)

Tilmelding alle 8 gange, ikke-medlemspris: kr. 2.000,00 (inkl. en bid mad den sidste gang)

 

 

Detaljer

Dato:
2019-11-25
Tidspunkt:
17:00 - 20:00 CET
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Fremvirke

Sted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København S, 2300 Danmark
+ Google Maps