Vælg Side
Introduktion til algoritmer, nanoteknologi, 4D-print, kunstig intelligens (AI), Internet of Things (IoT) og block-chain m.m.
Computere sidder ikke længere blot i computere; processorer findes i alskens isenkram og snart kommer der intelligent støv, som kan indlejres i selve materialerne: dit tapet kommer til at kunne tænke selv.
Sociale medier har ikke blot adgang til de informationer, vi lægger på nettet, de har også adgang til mønstrene i, hvad vi lægger på nettet, hvornår vi lægger det på nettet, hvor vi færdes på nettet, og hvem vi er i kontakt med. Det er teknisk muligt at koble ansigtsgenkendelse til alle billeder på fx Facebook og dermed at finde ud af, hvem der har været hvor, hvornår og sammen med hvem – også selvom vi ikke skriver det. Teknisk set er det ingen sag at koble informationerne sammen med alle de overvågningskameraer, som sidder overalt. Vores færden kan kortlægges ned til mindste detalje. – Men skal den det?
Hvor langt fremme er kunstig intelligens, og hvad betyder det, hvis computere udvikler intelligens, der er langt højere end vores egen? Kan vi stole på den, denne fremmede og anderledes intelligens? – Og hvem ejer den?
Hvem ejer i det hele taget alle vores informationer? Kan man lovgive sig til at beskytte vores privatliv og frihed, når algoritmerne sidder i alle mulige ting? Eller kan man skabe det gennem designet selv?
Alle deltagere forventes at have set nedenstående video og at have læst følgende artikel: http://www.wired.co.uk/article/chinese-government-social-credit-score-privacy-invasion
Bag Fremvirke og vores tænketank Nordic Bildung ligger en sammenhængende forståelse af, hvordan mennesker oplever verden og skaber mening i livet. I Fremvirke arbejder vi også ud fra nogle modeller, der illustrerer, hvordan samfund udvikler sig, i takt med at de bliver større og mere komplekse. Desuden bygger vores arbejde på en omfattende viden om den teknologiske udvikling, og hvordan det påvirker vores hverdag og verden som helhed.
I vores akademi kan du få indblik i de modeller, vi arbejder efter. Du kommer til at arbejde med modellerne og får dermed mulighed for at forstå verden gennem nogle ekstra briller: med en forståelse af modellerne kan du komme til at se mønstre i udviklingen omkring dig, som ellers er vanskelige at få øje på.
Der er syv emner med en aften til hvert i vores akademi i foråret 2019:
Onsdag den 24. april har alle, som har deltaget i minimum tre af de 7 gange i akademiet, muligheden for selv at holde et oplæg og bruge deres nye viden.
Hvis du deltog i et af de tidligere akademier og har lyst at holde dit oplæg i april, er det også en mulighed.
Det koster 350 kr. pr. gang for medlemmer at deltage, 500 kr. pr. gang for ikke-medlemmer.
Der er plads til max. 14 personer hver gang, tilmelding sker her:
Tilmelding medlemspris: kr. 350,00
Tilmelding ikke-medlem: kr. 500,00
Tilmelding alle 8 gange, medlemspris: kr. 1.500,00 (inkl. frokost den sidste gang)
Tilmelding alle 8 gange, ikke-medlem: kr. 2.000 (inkl. frokost den sidste gang)
Lokale venligst stillet til rådighed af: