Vælg Side
Hvad gør det ved mennesket, når vi kan skrive vores tanker ned? Hvordan ændrer det civilisationen, når vi ikke blot kan fortælle vores egne erfaringer videre, men vi kan gå tilbage og se, hvad folk fortalte om sig selv for flere hundrede år siden?
Billedskriften opstod først i Mesopotamien omkring 3600 fvt., og omkring 1100 fvt. blev alfabetet opfundet i det område, der i dag er Israel og Palæstina. Omkring 1440 opfandt Gutenberg trykpressen med løse typer. Hvilken forskel gør det, om man skriver med billeder, eller om man skriver med et alfabet? Og hvad sker der, når almindelige mennesker pludselig får adgang til bøger? Ændrer det kulturen? Ændrer det det enkelte menneske?
Ja, det ændrer kulturen! Og det ændrer menneskene. Både billedskriften, alfabetskriften og trykpressen ændrede på hver sin måde, hvad det ville sige at være menneske. Og nu er vi midt i endnu en revolution af informationsteknologien: sociale medier, selfies og videoer af snart sagt ethvert øjeblik af vores liv.
Filosof Lene Andersen har bl.a. skrevet bøgerne Baade-Og, hvor hun skildrer, hvordan nye kommunikationsteknologier hver gang ændrede menneskets vilkår fundamentalt.
Skuespilleren Hanne Uldal læser højt for os, og Kjeld Lauritsen spiller klaver.
Køb din billet på Billetto her. Det koster den fyrstelige sum af 50,- kr. at deltage, og så er der kaffe og te inkluderet i prisen.
Den filosofiske eftermiddag er arrangeret i et samarbejde mellem Rytmisk Center og Fremvirke, og dejlig kaffe eller te er inkluderet i prisen.
Sted: Voxeværket, Vermlandsgade 51, 2300 København S
VOXEVÆRKET ligger i indgangen længst henne til venstre for Meny, og du skal op på 2. sal.