Den 15. marts inviterede vi folkeoplysningen og nordiske samarbejdsorganisationer til morgenkaffe og fortalte dem om Nordic Bildung og Fremvirke. Lene holdt oplæg om fremtiden og illustrerede med nogle ret simple slides, hvorfor vi har brug for større bevidsthed, systemperspektiv og folkeoplysning: vores samfundsstruktur er i opbrud, og folkeoplysningen er det bedste sted vi har at mødes og diskutere udviklingen.

Om eftermiddagen skød vi et projekt om flerkulturel danskhed i gang, og vi havde så travlt, at vi glemte at tage billeder af det.

Lene Andersen

Ud over behovet for folkeoplysning er der også behov for øget nordisk samarbejde; de enkelte lande er for små i en globaliseret, digital økonomi.

Folkeoplysere

Der blev lyttet og diskuteret flittigt. Her Jakob Erle fra IAED, International Academy for Education and Democracy.

Mette og Månen

Undertegnede skærer en klassisk dansk citronmåne ud til deltagerne i mødet om flerkulturel danskhed. De dybe tallerkner var til rødgrød med fløde, og den smagte FANTASTISK! (men vi har ingen billeder)

Ønsketræ

I løbet af dagen bad vi vores deltagere skrive deres håb for fremtiden på en lap og hænge den på vores ønsketræ.

Mette åbner mødet

Kl. 17 havde vi verdenspræmiere på Nordic Bildung og Fremvirke; undertegnede bød velkommen.

Efter disse to gode møder var det tid til den festlige lancering med bobler!

Du kan se det hele her:

 

Højskolesuppe

Efter den officielle lancering var der vegansk højskolesuppe – her øses op til alle.

Hyggen spreder sig

OK, det der med højskolesuppe ved et langbord, det var simpelthen et hit! – Ikke mindst, da vi fik rødgrød med fløde til dessert. (Igen glemte vi at tage billeder af rødgrøden.)